Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да још није одлучено да ли ће „Вожд Карађорђе“ целом дужином бити ауто-пут или ће бити комбинација ауто-пута и брзе саобраћајнице.

Михајловић је у Скупштини Србије рекла да ће се ове године радити идејни пројекат и да још увек постоје две могућности и две варијанте.“Да ли ће све бити ауто-пут или ће бити делова где ће бити ауто-пут, а делова где ће бити брза саобраћајница, видећемо“, рекла је она.

Михајловић је, говорећи о реализацији обнове хиљаду километара путева на основу кредита Европске инвестиционе банке, Европске банке за обнову и развој, Светске банке и средстава буџета Републике Србије, рекла да је тај кредит искоришћен око 50 процената.

„И то не грешком или проблемима Путева Србије или Владе Србије него због проблема са пројектантским кућама“, рекла је Михајловић.

Она је додала да се оне или нису јављале или, и кад би се јавиле на јавне позиве, нису могле да испуне услове.

„Због тога још увек неки километри нису завршени“, рекла је она.

Она је најавила да почиње нови пројекат за пет хиљада километара локалних путева где ће Министарство да буде инвеститор у реализацији и како је додала онда ће контрола изгледати потпуно другачије.

Одговарајући на интересовање посланика око МХЕ, Михајловић је рекла да се измене Закона о планирању и изградњи односе на постројења на биомасу у склопу пољопривредних газдинстава, а не на МХЕ.

ТопПрес/ Извор: Танјуг