За суфинансирање 24 пројекта општина и градова за набавку и обнову котларница Министарство заштите животне средине прелиминарно је одвојило 199,9 милиона динара, објављено је на службеној интернет страници.

Циљ конкурса на који је стигло 69 пријава је да се кроз реализацију пројеката заштити, очува и побољша квалитет ваздуха.

Према објављеној ранг листи главни добитник са суфинансирањем вредним готово 80 милиона динара је Ваљево где ће бити реконструисана мерно-регулациона станица и инсталирана пратећа опрема за прелазак на гас.

Шапцу је за реконструкцију котларнице у основној и средњој школи одобрено 20 милиона динара, Лесковцу је опредељено 18 милиона за реконструкцију котларнице „Црвена Звезда“, док за пројеката реконструкције котларнице основне школе, вртића и спортске хале у Великом Градишту одобрено 15 милиона динара.

Прелиминарном одлуком Министарства суфинансирање је одобрено Ужицу, Оџацима, Босилеграду, Пријепољу, Параћину, Сврљигу, Бојнику, Неготину, Малом Иђошу, Убу, Иригу, Новом Пазару, Бољевцу, Коцељеву, Крушевцу, Бачком Петровцу, Кикинди, Врањској Бањи, Кули и Кањижи.

На прелиминарну ранг листу примедбе се могу поднети електронском поштом у року од осам дана, обавестило је Министарство.

ТопПрес/ Извор: Танјуг