За мање од два и по сата подељено свих 30.000 ваучера за одмор у Србији

За мање од два и по сата подељено свих 30.000 ваучера за одмор у Србији

Додатних 30.000 ваучера за одмор у Србији подељено је до 10.30 часова, саопштило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, наводећи да су највеће интересовање показали као и до сада пензионери – 55,06 одсто.

Министарка Татјана Матић навела је да је Министарство одговорило на велико интересовање грађана и обезбедило додатних 150 милиона динара за нових 30.000 ваучера.

Према њеним речима, очекивало се да и тај, као и претходна два контигента ваучера, буду подељена у рекордном року.

Највеће интересовање, након пензионера, показали су запослени – 30,46 одсто и незапослена лица – 11,21 одсто.

Најтраженије дестинације овог пута биле су Сокобања, Врњачка Бања, Златибор, Рибарска бања, Сијаринска бања, Горња Трепча, Копаоник, Бања Врујци и Бања Ковиљача.

Грађанима је на располагању било укупно 2.230 угоститељских објеката за које су могли да подносе своје пријаве.

У прва два овогодишња циклуса подељено је укупно 120.000 ваучера којим држава субвенционише одмор грађана у домаћим туристичким објектима.

Ваучери за 2021. годину моћи ће да се искористе закључно са 20. новембром ове године, саопштено је из Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Како наводе из Пошта Србије, о великом интересовању најбоље говори податак да је у другом циклусу, односно у мају, на шалтерима пошта, свих 20.000 пријава евидентирано за непуна два сата.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI