Министарство културе и информисања објавило је решења о саставу десет комисија које ће оцењивати овогодишње медијске пројекте за које је опредељено укупно 310 милиона динара, саопштило је данас Удружење новинара Србије, чији су представници именовани у шест конкурсних комисија.

Решењима, која је потписала министарка културе и информисања Маја Гојковић, именовани су чланови комисија који ће оцењивати пријављене пројекте у области јавног информисања за 2021. годину.

Свака комисија у свом саставу има по пет чланова, а највећи број њих, 22, чине независни стручњаци за медије.

На предлог УНС именовано је шест чланова, а то су Ивана Мићевић, Мирјана Чворић Губелић, Филип Родић, Петрица Ђаковић, Ержебет Пап Рељин и Марко Суботић.

Пројекте ће оцењивати и по три представника Независног удружења новинара Србије, Независног друштва новинара Војводине и Друштва новинара Војводине.

По два члана су представници Локал преса, удружења РАБ Србија, удружења КомНет и Удружења медија и медијских радника.

У раду комисија учествоваће и по један члан на предлог Асоцијације медија, Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ), Професионалног удружења новинара Србије (ПРОУНС), Друштва новинара Ниша, као и један представник Уједињених телевизијских експерата.

Министарство културе расписало је 13. децембра ове године десет конкурса за производњу медијских садржаја за које је укупно опредељено 310 милиона динара, што је највиши износ од увођења пројектног суфинансирања 2015. године, подсећа УНС.

Министарство је први пут одлучило да распише и конкурс за пројекте који промовишу и афирмишу теме из области културе.

До 12. маја, када истиче рок од 90 дана од закључења конкурса, Министарство културе и информисања треба да саопшти одлуке о расподели новца пројектима са образложењем, које се доносе на основу предлога комисија, додаје се у саопштењу.

Она су донета два и по месеца после расписивања конкурса, а Министарство културе објавило је и биографије именованих чланова.
ТопПрес/ Извор: ФоНет