Топола – Просторије предшколске установе Софија Ристић постају тесне за све малишане, због тога је општина Топола започела пројекат проширења ове установе. Наиме у склопу предшколске установе су две зграде у којој су смештена деца различитог узраста. Старији објекат саграђен је  давне 1971. године и представља зграду забавишта, управо та зграда ће бити проширена и малишани ће након свих планираних радова добити један модеран и функционалан објекат.

„На нашу иницијативу, васпитачица и наших родитеља који добрим делом и учествују у реновирању објекта, покренули смо акцију да у старом делу обновимо санитарију и освежимо тај простор. Замењена су врата на тоалетима а у плану је и  да се одраде мокри чворови. Радови се изводе током викенда како се не би ометала деца за време боравка у нашој установи. До сада је у санацију уложено око 300 000 динара“, рекла је за ТопПрес директора ПУ Софија Ристић, Тања Јовановић.

Она је исказала захвалност родитељима који су одвојили своје време и новац да подрже овакву акцију и створе за своју децу боље услове у овој установи. Такође је додала да је општина препознала потребе проширења објекта и да се на томе вредно ради па се током следеће године очекују новије и веће просторије за најмлађе.

Тренутни капацитет ПУ Софија Ристић је попуњен, 332 деце смештено је у просторијама ове установе , док је на листи чекања око 30 малишана.  Проширењем објекта сва деца ће имати простор за дружење и игру.

ТопПрес

Објекат ПУ Софија Ристић који ће бити проширен, фото: ТопПрес