Припадници Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије, током акције појачане контроле саобраћаја на путевима у земљи од 4. до 10. априла, открили су укупно 31.114 саобраћајних прекршаја, од којих је чак половина – 15.480 због некоришћења сигурносног појаса, а 521 прекршај због непрописног превоза деце.

У акцији, која је била усмерена на коришћење сигурносног појаса и начина превожења деце у возилима, контролисано је 57.651 возило, док је због некоришћења сигурносног појаса на предњем седишту санкционисано 13.429 учесника у саобраћају, а због некоришћења сигурносног појаса на задњем седишту њих 2.051.

Такође, током акције која је истовремено спроведена у 30 европских држава које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе), откривено је 4.398 прекршаја због коришћења мобилних телефона током вожње, као и 10.715 осталих саобраћајних прекршаја, саопштио је МУП.

Из МУП-а зато апелују на возаче да се придржавају саобраћајних прописа, не управљају возилима уколико су конзумирали алкохол и брзину прилагоде условима пута како би сачували своје и животе других учесника у саобраћају.

ТопПрес/ Извор: Танјуг