Топола – Поред породице Адамовић на мети несавесних возача нашла се и породица Живић из села Жабаре недалеко од Тополе. Глава породице Паја Живић каже да је оштећен за око 2.000 евра, због возача који возе преко 100 километара на час у овом делу села.

„Поставили смо сигурносне камере и на снимку се лепо види да они возе пребрзо и правац ограда само се чује ‘бум’. Ту је недалеко од куће кривина и они због те брзине, изгубе контролу и заврше у мом дворишту. Било је ту и повређених неколико пута, а за недељу дана овде је аута излупало њих седам. Кућа ми је око 20 метара од ограде нисмо безбедни уопште“, казао је за ТопПрес власник имања Паја Живић.

Пајина ограда на мети бахатих возача, фото: ТопПрес

Према његовим речима због бахатих возача није страдала само ограда, већ и шљиве, које се налазе са доње стране куће.

„Са горње стране куће гађају у ограду а са доње у шљивар, 50 стабала шљиве су преврнули и то више да рађа не може“, прича овај домаћин.

На мети возача нашле се и шљиве, фото: ТопПрес

Председник СО Топола Драган Јовановић, упознат је са проблемом ове породице. Он је обећао постављање заштитне ограде.

„Паја има муку пошто му је кућа поред пута, где је у задњих месец дана веровали или не било више од 20 саобраћајних незгода и то најчешће у његову ограду. Пут на овом делу је широк, добро обележен али због брзе вожње возила ударају у ограду. Ми смо преузели обавезу да са путевима Србије урадимо заштитну ограду и да поставимо још пар знакова да упозоримо возаче да успоре. Некада је на овом делу пута био знак који је означавао црну тачку али када смо урадили нов коловоз пута и проширили исти према пројекту тај знак је уклоњен“, рекао је Јовановић.

ТопПрес

Возачи због велике брзине изгубе контролу у кривини, фото: ТопПрес

 

One thought on “За недељу дана седам возача се закуцало у Пајину ограду, настрадале и шљиве у воћњаку”
  1. ДАНАС ЈЕ И ШАТОРЊИ НА СТАРОМ ДОБРО ПОЗНАТОМ МЕСТУ КОД „РАДНЕ ЗАДРУГЕ“ ДОШЛО ДО СЛЕТАЊА С ПУТА У БЕТОНСКИ ДРЕНАЖНИ КАНАЛ, СА ЛЕВЕ СТРАНЕ У ПРАВЦУ КА РУДНИКУ.СРЕЋОМ НЕМА ПОВРЕЂЕНИХ.САМО СЛУПАН АУТО.ТО ЈЕ СТАРА ЦРНА ТАЧКА НА ТОМ ПУТУ.

Comments are closed.