За недовољно развијене општине опредељено 320 милиона динара

За недовољно развијене општине опредељено 320 милиона динара

Кабинет министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина Новице Тончева, донео је Одлуку о расподели укупно 319.746.033,21 динара за Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина које спадају у четврту категорију, односно чији је степен развијености испод 60 одсто републичког просека.

Средства су усмерена за реализацију пројеката у оквиру Програма 1 који се односи на израду пројектно-техничке документације и Програма 2 који подразумева унапређење инфраструктурних капацитета.

„За Програм 1 одобрена су средства у износу од 69.971.099,20 динара док су за Програм 2 одобрена средства у износу од 249.774.934,01 динара, односно укупна цифра од 319.746.033,21“, наводе у саопштењу Кабинета министра Тончева у коме подсећају да је Програм осмишљен како би се омогућио бржи развој неразвијених општина, а самим тим и убрзао економски раст Србије.

Министар је тим поводом изјавио да је изузетно поносан што је завршен Јавни конкурс за Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина и што је донета Одлука о расподели средстава.

„Велики је успех што су на Јавном конкурсу учествовале све општине из четврте категорије, односно 44 локалних самоуправа, што је заиста реткост“ рекао је Тончев.

Сада ће јединице локалне самоуправе бити у могућности да се посвете решавању најзначајнијих проблема а самим тим и да се полако, али конкретно, крене са унапређењем стања у неразвијеним општинама.

Желим да захвалим свим општинама што су показале жељу да заједно утичемо на што бржи и бољи опоравак неразвијених делова наше земље, рекао је Тончев.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI