За пар минута све је нестало, ватрена стихија прогутала дом породици Савић из Загорице (ФОТО)

За пар минута све је нестало, ватрена стихија прогутала дом породици Савић из Загорице (ФОТО)

Топола – Невреме које је јуче у касним послеподневним часовима захватило територију општине Топола није само причинило штете на путној инфраструктури, већ је изазвало пожар који је начинио велику материјалну штету породици Савић из села Загорица. Наиме, према речима домаћина куће Ненада Савића до пожара је дошло услед јаког струјног напона а све је почело у време грмљавине и кише праћене јаким ветром.

„Око шест поподне почело је да грми и сева, дувао је ветар кренула је и киша, био сам у штали хранио стоку. Дошао сам у кућу, мајка је отишла у шталу и рекла ми да чује неко пуцање као када испаљују противградне ракете. Убрзо затим, пукло је у струјомеру и букнуо је пламен који је брзо захватио намештај и ламперију која се налазила дуж ходника. Побегли смо напоље у томе је ватра почела да гута цео ходник док су ватрогасци стигли ватра се доста проширила. Покушао сам да прекинем кабал од струје и да тако спречим ову муку која нас је снашла али нисам успео, ватрена стихија је немилосрдна и великом брзином гута све пред собом“, каже за ТопПрес глава породице Савић.

Ненад истиче да је материјална штета велика иако се последице пожара још сабирају. Како каже, тек када се све изнесе и почне са новим радовима знаће се тачно колико је заправо оштећено.

„Собе су нагореле до пола, ствари које су биле уништене су, то није више за никакву употребу. Имали смо ту летњу кухињу, простор где смо били стално и свакога дана, потпуно опремљено, славка соба, подрум, спаваћа соба, дневни боравак. Брзом интервенцијом ватрогасаца даље последице су спречене јер би се ватра проширила и сагорела би цела кућа до темеља, овако су нам остали црни спаљени зидови па да сада кренемо све из почетка. Мислим да је штета преко 7.000 евра али ко зна, док све изнесемо и урадимо изнова можда ће коштати и више“, каже овај очајни домаћин коме је ватра за пар минута однела све што је годинама градио.

У овом пожару причињена је само материјална штета која је према првим проценама велика.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI