За паре пуштао осуђене с ‘наногицом’ да слободно шетају: Ухапшен и муж већнице из Тополе као и бивши директор Дома здравља

За паре пуштао осуђене с ‘наногицом’ да слободно шетају: Ухапшен и муж већнице из Тополе као и бивши директор Дома здравља

Крагујевац, Топола – Милош И. (37), руководилац у Управи за извршење кривичних санкција (УИКС) у Крагујевцу, ухапшен је због сумње да је узимао мито од тројице осуђених на кућни затвор с „наногицом“, како би им омогућио да се слободно крећу, пише Информер.рс.

Међу осуђеницима који су Милошу давали мито јесу муж једне одборнице из Тополе, бивши директор Дома здравља и рођак нарко-боса Дарка Шарића!Извор из истраге прецизира да су, поред Милоша И., ухапшени Драган М. (41), Горан Ђ. (57) и Жељко В. (43).

И други дали мито?

– Милош је од њих тројице узимао новац да не контролише примену електронског надзора, као и да не обавести надлежне органе о кршењу ограничења кретања осуђеника. На тај начин је осуђеницима омогућио потпуну слободу кретања – казао је наш извор.Према његовим речима, постоје озбиљне индиције да је Милош, за новац, омогућавао слободу кретања и многим другим осуђеницима из Крагујевца који имају „наногицу“.

– Он је на тај начин директно кршио пресуде. Терети се за кривична дела примање мита, злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем – напомиње наш саговорник.

Иначе, ухапшени Жељко В. брат је од тетке Дарка Шарића, ком се суди због шверца 5,7 тона кокаина из Јужне Америке и због прања пара. Жељко В. је у истом поступку оптужен да је са Шарићем и Гораном Соковићем организовао групу која је шверцовала кокаин, а на суђења долази из кућног притвора.

Мућке и проневере

Што се тиче ухапшеног Драгана М., он је муж једне одборнице у Тополи, а казну кућног затвора служи због проневере. Трећи ухапшени осуђеник, Горан Ђ. раније је био директор Дома здравља у Тополи, а осуђен је јер је једној медицинској сестри потписао потврду да је три месеца волонтирала у тој установи, како би полагала државни испит, иако се она тамо није ни појавила.

Свим ухапшенима је одређено полицијско задржавање до 48 сати и они ће, уз одговарајуће кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс

 

KOMENTARI