Илустрација, фото: ПрофимедиаИлустрација, фото: Профимедиа

Министарство привреде расписало је два јавна позива за доделу бесповратних средстава предузетницима и почетницима у бизнису у износу од 750 милиона динара, рекао је ресорни министар Горан Кнежевић.
Кнежевић је у изјави Тањугу рекао да је Министарство јуче отворило четири програма којима је циљ да подрже привреду, а расписан је и позив банкама и лизинг кућама за партнерство у програму подршке за набавку опреме.

Такође, поново су доступне бесплатне обуке, саветодавне услуге и менторинг.

Министарство привреде је за развојне пројекте ове године обезбедило 500 милиона динара, а за незапослене, почетнике у пословању и привреднике који су у почетној фази развоја 250 милиона бесповратно.

За набавку нове опреме је обезбеђено око 560 милиона динара бесповратних средстава, за која ће предузетници моћи да конкуришу најраније крајем марта, кад се одаберу партнерске банке и лизинг куће са најповољнијим каматама.

„Наше стратешко опредељење је да у потпуности подржимо сектор микро, малих и средњих предузећа и да њихов број их из године у годину расте, а да она која већ послују шире производњу. Кад овај сектор остварује добре резулте, то ће донети нова радна места, раст извоза и БДП-а, што ће донети бољи живот за наше грађане“, рекао је министар привреде.

ТопПрес/ Извор:Тањуг