Око 230.000 привредних субјеката пријавило се за коришћење помоћи коју је држава предвидела за њих, а будући да је преостало још два дана за пријаву очекује се да ће тај број бити већи, изјавио је данас помоћник министра финансија Драган Демировић.

Он је на online конференцији „Економија Србије, дан после“ рекао да се толики број привредника пријавио за помоћ закључно са јучерашњим даном и додао да ће тим мерама практично бити обухваћено 800.000 лица.

„Као друштво и привреда показали смо одговорност и они који нису угрожени најавили су да неће користити мере и препустиће их онима којима су потребније. То је важно и показује да они схватају каква је ситуација и колико је тешко пословати сада и колики значај има одржавање ликвидности“, рекао је Демировић.

Он је указао да је цело друштво показало велику одговорност у овим околностима и додао да је било важно обезбедити спровођење мера из реалних извора, а без угрожавања макроекономске стабилности.

Рекао је да смо прошле године били у узлету што се тиче нових запошљавања и раста и да верује да када ова криза прође да ћемо моћи са тиме да се наставимо.

Каже да су предузете мере правовремене, да су правилно осмишљене и технички припремљене.

Било је битно да их осмислимо на начин да буду спроводиве и да се може вршити контрола исправности примене, рекао је Демировић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг