За предстојеће првомајске и ускршње празнике већ је резервисано више од 70 одсто капацитета у српским бањама а стално се повећава и број резервација за места у планинским центрима, изјавила је директорка Туристичке организације Србије (ТОС) Марија Лабовић за Танјуг.

Када се узме у обзир да је пандемија корона вируса наметнула нови тренд да се аранжмани резервишу у последњем тренутку, непосредно пред само путовање, може се очекивати да се и већина од преосталих око 30 одсто капацитета распрода и да бање за празнике буду пуне гостију.

Пуно људи на једном месту последњих годину дана је само по себи ризично, због повећане могућности ширења инфекције корона вирусом, па из ТОС-а на све оне који одлуче да путују, апелују да се понашају одговорно и да се придржавају свих епидемиолошких мера.

„Такво понашање је неопходно како би заштитили себе и друге.

Такође, апелујемо и да обрате пажњу на очување природе, да будемо одговорни и у том смислу“, истиче Лабовићева.

Она најављује да ће Туристичка организација Србије након празника кренути са посебном кампањом намењеном домаћим туристима.

„Кампања ће се одвијати под слоганом ’Ја бирам Србију“ и њоме ћемо промовисати мање познате дестинације у нашој земљи“, каже Марија Лабовић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг