tanjug-muptanjug-mup

Ове године забележен је мањи број саобраћајних незгода током првомајских празника, као и мањи број повређених него ранијих година, каже заменик начелника Саобраћајне полиције Бобан Милинковић и напомиње да то говори да возачи и путници више поштују саобраћајне прописе.

Милинковић је навео да је за 1. маја у 82 саобраћајне несреће повређено 47 учесника у саобраћају, те да није било погинулих.

“’Поређења ради, за 10 година погинуло је 30 лица за Први мај, а повређено њих 810. Празник рада ове године је прошао много безбедније него претходних година“, рекао је Милинковић за Тањуг.

Он је додао да Саобраћајна полиција данас појачано контролише брзину кретања возила на наплатној станици „Београд“ код Врчина, те да је евидентирано, како каже, само 20 прекорачења дозвољене брзине.

“То је знатно мање него ранијих године. Утисак је да возачи много више поштују саобраћајне прописе. Возачи и путници користе сигурносне појасеве, поштују се ограничења брзине и то је резултирало смањењем броја саобраћајних незгода, као и броја погинулих““, истакао је Милинковић.

Он је рекао да се данас догодила једна саобраћајна незгода близу Куршумлије када је аутобус косовских регистарских ознака слетео с пута.

У тој несрећи је, како је навео, повређено осам путника.

ТопПрес/ Извор: Танјуг