Aранђеловац – После Крсног хода и ходочашћа стазама српских светитеља од Венчана до манастира Острог у марту ове године, глумац Микица Петронијевић кренуће 27.септембра, на ходочашће пут Свете горе и манастира Хиландар, пише РТВ Шумадија. 

Циљеви овог духовног путовања иднетични су као у марту месецу. Подизање свести шире друштвене заједнице на тему деце и особа са развојним поремећајима из аутистичног спектра и борба за њихова права. Други примарни циљ прикупљање новчаних средстава за завршетак реконструкције сеоског имања и стварања инфраструктуре и адекватних услова за квалитетан боравак деце и особа са Аутизмом у Центру за дневни и вишедневни боравак у Венчанима.

У овом центру је реализован други Летњи инклузивни камп у трајању од пет месеци. Овакав центар је јединствен у Србији и пример је позитивног приступа и могућег решења овог проблема.

Ово путовање ће трајати 33 дана и укупна дужина пута износи 800 стотина километара. Без помоћи пријатеља тешко би био остварив. Петронијевић је захвалан свима који су дали свој допринос у претходном путовању али и онима који су се сада укључили. У припреми је и израда сајта који це бити ажуриран кратким видео снимцима, фотографијама и информацијама о току путовања.

Захвалан је и фондацији „Хуманост без граница“ који су додели смс број 105 на 2407 путем којег се може послати порука у вредности од 200 динара.Такође на сајту Фондације, постоје и бројеви текућих рачуна и опције за уплате из иностранства за све појединце и друштвено одговорне компаније које желе да помогну наш рад.

Такође сви заинтересовани људи добре воље могу их директно контактирати. 061/3255553

ТопПрес/ Извор: РТВ Шумадија