Крагујевац, Страгари – Тродневна манифестација „Шумадијски дани шљиве“ која се одржава у Страгарима код Крагујевца заказана је за  2.3 и 4. август.

Током три  дана ове манифестације у центру Страгара биће организован богат забавни и културни програм, стручни и тематски садржаји везани за шљиву као и живот и рад на селу. Своје производе представиће велики број излагача: воћара, произвођача пољопривредне механизације и опреме, садног материјала, домаћих производа, народне радиности, поручују организатори.

Други дан манифестације, субота 3. август, резервисан је за саветовање пољопривредника.
Организатори, Центар за стрна жита и развој села и Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, и ове године актуелним темама желе да помогну произвођачима да унапреде свој рад .
Теме саветовања ће бити: „Гајење шљиве у варошици Страгари и околини“, „Мере подршке за развој руралног туризма“ и „Удруживање као шанса за развој економских активности у руралном подручју“. Место одржавања: просторије Месне заједнице.

Прве вечери манифестације, 2. августа, наступиће Весела машина и Весна Змијанац, а сутрадан, у суботу 3. августа, Љуба Лукић и Ана Бекута.

ТопПрес

 

One thought on “За тачно месец дана почињу Шумадијски дани шљиве, ево како изгледа програм”
  1. Centar Stragari je uzasno uzak. Ni radnim danom se jedva prolaziputem iz prava Kragujevca i Satornje.
    Onu kafanu i prodavnicu treba preko puta posta treba pomeriti nazad 3 metara, i ocistiti onaj deo ispred one stare stambene zgrade i napraviti lep parking.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA