За три дана празника заустављено више од 900 пијаних возача

За три дана празника заустављено више од 900 пијаних возача

Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић, изјавио је данас да је за три дана празника забележено више од 9.000 прекршаја, а да је више од 900 возача било под дејством алкохола.

Чак 26 возача искључено је из саобраћаја због вожње под дејством психоактивних супстанци, рекао је Милинковић гостујући у Дневнику РТС-а.

Он је навео да је током празника број возача који возе под дејством алкохола двоструко и троструко већи од просека и прецизирао да је 220 возача задржано на трежњењу.

Забележено је 35 насилничких вожњи, а од тога је 30 возача било под дејством алкохола, пет прекршаја открили су пресретачи.

Милинковић је навео пример оца који је заустављен на ауто-путу јер је возио више од 175 километара на сат. Са њим је у аутомобилу било 10-годишње дете, а тестирањем је утврђено да је он имао 1,35 промила алкохола у крви.

Навео је да се ноћас у Београду догодио необичан случај – возач је дошао до наплатне станице Београд, окренуо се и возио у супротном смеру до Бегаљичког брда, где га је полиција зауставила и открила да је имао 1,3 промила алкохола у крви.

Такође је навео да је синоћ у Нишу настрадао пешак, стар 74 године, кога је на прелазу ударио мотоциклиста. И мотоциклиста, који није носио кацигу, задобио је повреде опасне по живот.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI