foto telegraffoto telegraf

Објављен је јавни позив за доделу бесповратних финансијских средстава у пројекту „Унапређење економског и друштвеног положаја жена у руралним подручјима Шумадијског и Колубарског округа“ у укупном износу од 48.000 швајцарских франака. На конкурс могу да се пријаве жене којима је претежна делатност производња домаће хране или израда производа старих заната.

Конкурс је расписала Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља.

На конкурс за доделу бесповратних средстава могу да се пријаве жене којима је претежна делатност производња домаће хране или израда производа старих заната. Неопходан услов је да су власнице или носиоци регистрованог пољопривредног газдинства, односно власнице регистроване предузетничке радње и да живе у руралним подручјима Шумадијског и Колубарског управног округа.

Финансијска средства расположива у оквиру овог пројекта износе 48.000 швајцарских франака. Бесповратна средства која се додељују по појединачној пријави износе највише 2.040 швајцарских франака, уз обавезно суфинансирање од најмање 15 посто укупне вредности инвестиције од стране корисника средстава.

Предност имају кандидати који су у претходном периоду већ похађали обуку за започињање сопственог посла у организацији Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља или Националне службе за запошљавање, као и кандидати до 35 година старости.

Јавни позив је отворен, а крајњи рок за доставу пријава је 26. март. Докуметацију можете преузети на званичном сајту града и Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Јована Младеновић