Фото: ТопПресФото: ТопПрес

Топола – Данас је у центру Тополе одржана пета хуманитарна изложба у организацији Удружења „Загрљај“. Изложба је припремљена у духу  Васкрса па су посетиоци могли да купе офарбана јаја, медене колаче, уникатне корпице.

„Из године у годину традиционално на Велики четвртак  организујемо ову изложбу, трудимо се да понудимо  купцима нове занимљиве ствари, ускршња јаја, декоративне предмете. Ове године су то корпице од канапа, осликани кексићи, медењаци, слани и слатки штапићи. Припреме за изложбу су почеле још у фебруару израдом корпица а завршене су јуче фарбањем и осликавањем јаја,“ рекла је директорка Удружења Славица Ђурић Павловић.

Колико љубави и пажње поседују чланови удружења могло се видети и данас за време продаје њихових мајсторија. Насмејаних лица шаљиво су објашњавали шта су све припремили и по којој цени се може купити,  а у припремама су учествовали  чланови Удружења,  њихове мајке као и стручна лица која су била ангажована.

Пијачан дан у Тополи као и лепо време довели су доста пролазника до штанда са производима. Грађани су са одушевљењем разгледали и куповали па је тако прикупљено довољно новца за планиран излет.

„Одзив грађана је добар неки традиционално већ годинама помажу, прикупљено је око 26.000 динара што је отприлике као и претходних година. Средства ће бити искоришћена за финансирање екскурзије за сад не знамо дестинацију али свакако ће то бити неко занимљиво место“, додала је Ђурић Павловић.

Организацију изложбе у техничком смислу помогли су ЈКСП Топола и Туристичка организација Топола.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес