Национална служба за запошљавање саопштила је да је и након укидања ванредног стања прилагодила рад новонасталим околностима, како би на што изашла у сусрет корисницима и омогућила да се неке услуге и даље обављају електронским путем.

Лица која траже запослење, од понедељка 11. маја, могу електронским путем да се пријаве на евиденцију, поднесу захтев за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености, као и захтев за издавање уверења из евиденције о незапослености и заврше обуку „Пут до успешног предузетника“.

Такође, послодавци имају могућност да електронским путем доставе пријаве потребе за запошљавањем, поднесу захтеве за учешће у програмима активне политике запошљавања, за издавање мишљења на Програм решавања вишка запослених и за издавање дозволе за рад странца.

Сви тражиоци запослења којима је заказано редовно јављање у законски предвиђеним роковима биће обавештени о наредном заказаном термину за јављање, електронски или телефоном.

Непосредан пријем клијената, обављаће се искључиво у ситуацијама када не постоји могућност подношења захтева електронским путем и у областима рада где је непосредна комуникација неопходна, и то уз обавезну примену и поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Информације о раду Националне службе за запошљавање доступне су на сајту nsz.gov.rs <http://www.nsz.gov.rs/>

ТопПрес/ Извор: Танјуг