Чачак – Агрономски факултет у Чачку и ове године ће, у посебним здравственим околностима, одржати традиционално, 26. Међународно научно саветовање о биотехнологији. Академска кућа из овог града биће на крају ове седмице, 12. и 13. марта, приређивач истраживачког скупа, највећег и најдуговечнијег у овом делу наше Републике, са непрекидним трајањем.

Факултет је уочи 26. Саветовања саопштио:

„Нашe Саветовањe о биотехнологији са међународним учешћем одржаће се 12. и 13. марта 2021. године на Агрономском факултету у Чачку, у актуелним условима пандемије. Свесни свих ризика, а у жељи читавог колектива да се традиција дуга 26 година не прекида, одлучили смо се да организујемо Саветовање и одржимо га у онлајн формату. Сигурни смо да ће осмишљени модел Саветовања омогућити да сви заинтересовани и ове године узму учешће и допринесу континуитету традиције одржавања овог научног скупа. Томе ће, уверени смо допринети и бројни наши стручњаци и драге колеге из иностранства, који ће нам се прикључити онлајн.
Унапређење вредновања научноистраживачког рада за индикатор има цитираност истраживача, па смо одлучили да свим радовима прихваћеним за објављивање у Зборнику радова XXVI Саветовања о биотехнологији доделимо ДОИ бројеве.

Саветовање о биотехнологији организује се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије”.

 

ТопПрес/ Глас западне Србије