Крагујевац, Аранђеловац – Координисаном акцијом, полицијски службеници полицијских управа у Крагујевцу и Ваљеву и Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова, ухапсили су Г. Ј. (1965), Р. З. (1968) и С. З. (1996) из Аранђеловца, као и С. Ј. (1971) из Љига, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, каже се у саопштењу МУП.

 

Осумњичени се терете да су узгајали индијску конопљу на имању, у близини породичне куће Г. Ј. у околини Аранђеловца, ради  даље продаје уживаоцима на територији Србије.

 

Полиција је претресима на више локација, пронашла 140 килограма марихуане у сировом стању, око 2,5 килограма марихуане у сувом стању спремне за употребу, мању количину кокаина, 17 шприцева у којима се налазила течност за коју се сумња да је канабисово уље, као и опрему за узгајање марихуане у природним условима.

Фото: МУП

 

Такође, пронађено је 83 комада муниције различитог калибра и 95 грама пластичног експлозива, па ће против њих бити поднета и кривична пријава за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

ТопПрес

Фото: МУП