Фото: ПУ "Софија Ристић"

Аранђеловац – Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић положила је данас камен темељац за изградњу новог вртића у Аранђеловцу који ће се простирати на око 800 квадратних метара и за чију изградњу је издвојено 86 милиона динара.

Министарка је истакла да ће овај објекат обезбедити 120 нових места за децу.

Образовање заузима посебно место у пројекту Скок у будућност Србија – 2027, а то доказујемо и данас изградњом новог вртића у Аранђеловцу, изјавила је Ђукић Дејановић, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

Она је додала да се изградњом вртића пружа подршка локалној самоуправи, али родитељима и деци.

„План је да се изграде 23 објекта у 22 локалне самоуправе, чиме ће се обезбедити додатних 11.000 места за малишане у вртићима“, истакла је она.

Ђукић Дејановић изјавила је и да је Влада Србије посвећена унапређењу квалитета и модернизацији образовања, што изискује квалитетније услове за рад и учење кроз инфраструктурне пројекте.

Ђукић Дејановић је камен темељац положила заједно са председником општине Аранђеловац Бојаном Радовићем и председником Скупштине општине Аранђеловац Николом Обрадовићем.

Радовић је истакао да су капитална улагања у разне пројекте од виталног значаја за развој Аранђеловца допринела томе да ова општина напредује, развија се и решава суштински важна питања од интереса свих грађана.

„Општина Аранђеловац изражава велику захвалност Министарству просвете и целокупној Влади за огромну помоћ и издвојена средства која су обезбеђена преко ресорних министарстава у протеклим годинама“, рекао је он.

Министарство додаје да су за запослене организоване обуке, као и стицање практичних искустава кроз посете центрима кластера у циљу унапређивања вештина и знања.

Посебна пажња посвећена је Тиму за инклузивно образовање за који је организована обука чији је циљ подршка развијању инклузивне праксе. Приређене су обуке за 60 одсто васпитача у циљу унапређења дигиталних компетенција.

ТопПрес/ Извор: Танјуг