Топола – У Тополи је у суботу одржана 24. Седница Скупштине општине Топола са Дневним редом који је обухватио више од 30 тачака. Одборници су разматрали ценовник комуналних услуга као и програм субвенција Јавно комунално стамбеног предузећа Топола а било је речи и о јавној расвети, кишној канализацији, одржавању улица и путева на територији ове општине.

Донето је решење о  именовању Еме Стевановић за директора Културног центра Топола. Одборници су изгласали и смену досадашње в.д. директорке Туристичке организације „Опленац“ Љиљане Тодоровић а на њено место постављена је Глишић Слађана, дипл.политиколог за новинарство и информисање из Аранђеловца.

Фото: ТопПрес

„Почетак је године па нас је очекивало пуно извештаја и планова предузећа, имали смо и именовање два директора јер су им истекли в.д статуси. Било је низ тачака везаних за Комунално предузеће, коригован је ценовник, одлуке о променама делатности овог предузећа. Било је доста одлука и о образовању, као и увек дискусија је жучна а предлози разумни“, изјавила је Јасна Вуковић, председница Скупштине Општине Топола.

Једна одборница из редова опозиције поднела је оставку на ту функцију а на њено место биће именован следећи кандидат са листе. Одборници из Групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“ и на овој седници активно су учествовали у расправи по свим тачкама.

Фото: ТопПрес

„Предложили смо допуне Дневног реда од великог интереса за грађане неке су усвојене неке не, једна наша одборница поднела је оставку на свој мандат, ућиће други наш кандидат који ће деловати активније, ја се Сузани Јаковљевић захваљујем, издржала је велике притиске  и остала доследна Новим људима, на њу може да се ослони и на њену реч. Вероватно ће ући Иван Филиповић па ће Белосавци имати представника и у Скупштини и у савету Месне заједнице. Опет скрећемо пажњу на кршење закона, поново је изабрана в.д. у Туристичкој организацији, смењена је директорка и то је трећи в.д који се поставља“, рекао је за ТопПрес Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу“.

Одборници су донели решење о  разрешењу Бојана Ђуровца из Тополе дужности председника Општинске изборне комисије, због подношења оставке, а на његово место именована је Илић Миљана, дипл.правник из Тополе.

Фото: ТопПрес

Разматран је и програм пословања  СОФК „Карађорђе“ д.о.о. Топола, програм субвенција и  ценовник услуга  за текућу годину.

Било је речи и програму рада  Агенције за рурални развој општине Топола за 2023. годину.

Разматран је и програм рада Културног центра Топола за текућу годину.

Фото: ТопПрес

Одборници су разматрали  и  захтев ПУПД „Јањушевић“ д.о.о Прибој за повећање цене превоза путника на територији општине Топола, разматран је и извештај  о раду Општинског већа општине Топола за период 01.07.-31.12.2023. године, као и  предлог Одлуке о измени одлуке о накнадама трошкова одборника Скупштине општине, чланова Општинског већа и радних тела које образује Скупштина општине и председник општине.

На овој седници именована су и два члана Општинског већа, за област надзора над Јавним предузећима и финансијама Мирослав Благојевић доктор ветерине и за област изградње и инфраструктуре Игор Петровић, пољопривредник.

Седница је трајала непуних шест сати.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес