Топола – У Тополи је у суботу одржана 22. Седница Скупштине општине Топола. На Дневном реду се нашло свега осам тачака о којима су одборници расправљали а седници су присуствовали одборници из свих политичких група.

Фото: ТопПрес

„Једна мирна седница иза нас,  имали смо мало тачака Дневног реда.  Усвојили смо извештаје Јавно комунално стамбеног предузећа и наративни извештај о Опленачкој берби. Такође смо имали и извештај о извршењу буџета за првих шест месеци. Било је доста предлога, критика, конструктивна седница. Имало је и допуна Дневног реда и морам нагласити да су одборници могли чути моју најаву да ће на следећој седници бити расписани избори за савете Месних заједница које дуго чекамо и тешко је без њих функционисати“. изјавила је за ТопПрес Јасна Вуковић, председница Скупштине општине Топола.

Фото: ТопПрес

Одборници опозиције и на овој седници активно су учествовали у расправи па су се јављали по свим тачкама Дневног реда. Шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу“ Мирко Јевтић, мишљења је да се у Тополи само гомилају проблеми и да је извршење буџета за првих шест месеци јако мало.

„Извршење буџета је врло мало, односно инвестиције су у малом проценту извршене, у извештају о Опленачкој берби смо видели да је Топола зарадила три динара по сваком посетиоцу. Такође, извештај комуналног предузећа је довео до расправе између нас и власти такође и директорка и председник општине су имали кратку расправу. Стање није добро, а грађани немају коме да се обрате, средина је зиме ми немамо воду, депонија није решена, извожење смећа је отежано“, истакао је Јевтић.

Фото: ТопПрес

На седници је било речи и о просечним ценама квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину.

ТопПрес

Фото: ТопПрес