Топола – У Тополи је данас одржана 21. Седница Скупштине општине Топола којој су присуствовали одборници окупљени око „Боље Србије“ и одборници опозиције из Групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“. На Дневном реду се нашло 15 тачака о којима се дискутовало нешто више од три сата. На самом почетку седнице одборници опозиције изнели су испред говорнице транспарент на ком је писало „Где су паре од бербе“ и управо због тог транспарента реаговало је обезбеђење на позив председнице Скупштине а испред говорнице водила се жучна расправа.

„Транспарент је јасан, питамо, где су паре од Опленачке бербе? Било је око 250.000 посетилаца а грађани од тога не виде ни жуту банку, прошло је скоро месец дана од одржавања манифестације а ми немамо завршни рачун. Транспарент је толико испровоцирао власт да су одмах позвали обезбеђење да исти склони да се не види, људе само интересује где су паре а власт је дужна да одговори на то. Такође бих напоменуо да је стављена ван снаге одлука о активирању каменолома Торови, драго ми је због тога јер је то једна победа народа“, рекао је за ТопПрес Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу“.

Мирко Јевтић са транспарентом у рукама, фото: ТопПрес

Одборници су на данашњој седници разматрали програм пословања ЈКСП „Топола“ Топола за 2022 . годину као и ценовник услуга зимског одржавања ЈКСП „Топола“ за ову годину али и ценовник  услуга  за поверене послове.

„Све наше седнице су конструктивне и турбулентне, свака тачка Дневног реда има жучну расправу. Имали смо низ занимљивих тачака, на иницијативу грађана стављена је ван снаге одлука о активирању каменолома, било је низ тачака које су се тицале Комуналног предузећа, вртића, неколико техничких ствари, тако да смо и ову седницу успешно завршили“, изјавила је Јасна Вуковић, председница Скупштине општине Топола.

Фото: ТопПрес

Одборници су обавештени и да је члан Општинског већа за област надзора над радом јавних предузећа и финансије Стевановић Милутин поднео оставку на ту функцију.

Као допуна Дневног реда била је тема одржавања сеоских гробаља, где је одборницима поднела извештај Станица Плавшић, инспектор у Тополи. Поводом ове тачке водила се дуга дискусија а одборници опозиције исказали су незадовољство радом фирме која одржава гробља у Тополи.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес