Топола – У Тополи је данас одржана 18. Седница Скупштине којој је присуствовало 38 одборника. Предложени Дневни ред био је сачињен од 12 тачака које су апсолутном већином и усвојене. Према речима председнице Скупштине Јасне Вуковић седница је протекла у конструктивној, радној и позитивној атмосфери.

„Велико ми је задовољство да је седница протекла у радној атмосфери и сарађивали смо онако како би требали на свакој седници. Имали смо три урбанистичке тачке, једном нашем грађанину је дозвољено да купи земљиште које је у власништву општине како би проширио своју делатност. Дискусија опозиције се водила око Комуналног предузећа, директорка је одговорила на већину њихових питања. Било је речи и о вртићу, управним одборима у школама. Предлози опозиције су били коректни као и примедбе, трудићемо се да све њихове сугестије уважимо и да и свака наредна седница буде овако конструктивна“, изјавила је за ТопПрес Јасна Вуковић, председница Скупштине општине Топола.

Фото: ТопПрес

Предлагач за неколико тачака са данашњег Дневног реда био је председник општинског већа и општине Топола Владимир Радојковић.  Он је истакао да су све тачке усвојене и да је седница уз конструктивну расправу успешно завршена.

„Било је речи о програмима пословања највише Комуналног предузећа, техничке ствари које се тичу комисија за планове, усвојена су два планска акта који се тичу урбанизма тако да су то неке редовне ствари које нам омогућавају да у јеку грађевинске сезоне послујемо како је и предвиђено. Коригована је систематизација за вртић јер је потребно да упослимо још радника на наше велико задовољство због повећаног броја деце у тој установи“, рекао је први човек општине Топола.

Фото: ТопПрес

Највише незадовољства код оборника опозиције из Групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“ било је око пословања Комуналног предузећа где се и водила дискусија по неколико тачака које се тичу ове установе.

„Из извештаја се види јасно да променом руководства односно директора, промена нема у руковођењу, потребне су додатне субвенције и ми као одборници опозиције то замерамо. Добили смо одговор на одборничка питања због којих смо прошли пут блокирали рад седнице, ја сам изразио протест јер још увек нису расписани избори за савете месних заједница, у Крћевцу је озбиљно питање савета месне заједнице имамо проблем са попуњеним гробљем тако да су нам председници месних заједница неопходни“, рекао је Дејан Манојловић, одборник опозиције из Групе грађана „Нови људи за Бољу Тополу“.

Фото: ТопПрес

На данашњој седници одборници су усвојили и  Предлог Одлуке о стављању ван снаге Одлуке о изменама Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Топола за 2021. годину.

ТопПрес

Фото: ТопПрес