Заседали општински већници, ево о чему је било речи и које су одлуке донете

Заседали општински већници, ево о чему је било речи и које су одлуке донете

Топола –  У скупштинској сали општине  Топола јуче је  одржана 32. седница Општинског већа којој су присуствовали сви већници. На Дневном реду се нашло преко 15 тачака међу којима је било неколико захтева за финансијску помоћ за лечење и за санирање локалних путева. Председник општинског већа Игор Петровић у изјави за ТопПрес рекао је да су већници решавали и проблем превоза ученика који наставу похађају у суседним општинама.

Фото: ТопПрес

„Једногласно смо донели одлуке, пре свега локалног акционог плана за родну равноправност иначе то ће бити и на седници у суботу. Донели смо и допуну одлуке о финансијској помоћи породицама са децом где смо одређене мере ублажили како би што више људи конкурисало. Имали смо корекцију превозника Јањушевића око полазака, долазака јер је настава трајала 30 минута а сада 45 па је потребно то кориговати. Што се тиче међумесних полазака за околне градове, ми као општина немамо надлежност за решавање таквих проблема сем унутар општине. Превоз је бесплатан за све основце и средњошколце, превозници су ускладили превоз на часове од 30 минута и то важи до октобра ове године. Међутим,  министарство је  померило часове на 45 минута и дешава се проблем, али иако није у нашој надлежности пробаћемо да нађемо решење“, рекао је Игор Петровић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Иначе, услуге превоза у општини Топола обавља аутопревозник „Јањушевић“ до 13. октобра. Након тога општина Топола мора да реши питање превоза за наредних пет година а до 15. септембра траје јавни позив за избор аутопревозника.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI