Заседали тополски већници: Опредељено четири милиона за субвенције у пољопривреди

Заседали тополски већници: Опредељено четири милиона за субвенције у пољопривреди

Топола – Данас је одржана 27. седница Општинског већа, а на Дневном реду се нашло 16 тачака које су једногласно усвојене. Седници су присуствовали сви чланови општинског већа међу којима и новоизабрана чланица за социјалну заштиту Сања Петровић.

„Донели смо одлуку о расподели средстава за  инвестиције у спорту  у износу од милион динара такође смо донели и одлуке о радовима на одређеним путним правцима а на основу захтева из месних заједница. Донели смо решење и о образовању комисије јер општини Топола у наредном периоду прети појава заразне болести афричке куге која напада свиње и већ је та болест стигла до Мораве тако да општина Топола предузима све како би спремно дочекали ако болест дође до наше територије. Имамо преко 1.000 домаћинстава са преко 5.000 свиња а за сада имамо преко 30 мутација ове опасне болести тако да морамо бити спремни да дочекамо ту болест која прети и нашој општини“, изјавио је за ТопПрес председник општинског већа Игор Петровић.

Како се општина Топола базира на пољопривреди, ребалансом су средства за ову намену вишеструко увећана. Конкурс за пољопривредне произвођаче још увек је отворен а данас је на општинском већу одобрено првих четири милиона за субвенције.

Фото: ТопПрес

„Имамо прву  расподелу по конкурсу субвенција за наше пољопривреднике. У тој првој расподели за наше пољопривреднике усвојен је 131 захтев наших пољопривредника, преко четири милиона средстава ће бити утрошено за ту намену.  Највише је захтева за прихрану пчела такође имамо и инвестиције у пољопривреди, за пластенике, набавку сточне хране, вештачко осемењавање. То су неке од мера које су значајне за наше пољопривреднике али нису једине очекујемо и наредних месеци још захтева. Подсећам да општина Топола ове године рекордну суму издваја за субвенције, за сада је то 17 милиона динара надам се да ће новим ребалансом уколико до њега дође бити и већа цифра. Оно што сам сигуран, буџетом 2022. године циљ је да субвенције буду минимум 20 милиона динара“, рекао је Петровић.

Поред ових битних одлука одобрено је и низ новчаних помоћи за лечење грађана са територије општине Топола.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

 

KOMENTARI