Заседали већници, највише дискусије око ванредне ситуације и како помоћи оштећенима

Заседали већници, највише дискусије око ванредне ситуације и како помоћи оштећенима

Топола – У Тополи је данас одржана 51. Седница Општинског већа којој су присуствовали сви чланови. Дневни ред је био сачињен од 18 тачака и неколико допуна али свакако најважнија тачка и око које се водила најдужа дискусија била је око ванредне ситуације која је проглашена на делу територије општине Топола и како помоћи оштећена домаћинства.

Фото: ТопПрес

„Страшно невреме нас је задесило, села Доње Јасенице су доста оштећена, штета се процењује на 60 – 100 одсто што никада није било на нашој територији, има усева који се не препознају. Велика је мука за сточни фонд, нагло се продаје крупна стока што је опасност јер су бројна домаћинства угрожена. Општина ће гледати да од надлежних извуче средства и да сачува домаћинства. Што се тиче грађевинских објеката ту је лакша ситуација можемо помоћи са 50 одсто надохнаде на објектима за становање и за стоку. Пријаве се подносе на писарници општине, ми ћемо покушати да помогнемо што пре и да се бар те штете санирају брзо. Социјално угрожени и без могућности да купе цреп што пре да се јаве да по хитном поступку то санирамо“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

На Дневном реду се нашло и низ појединачних захтева за разне видове финансијске помоћи како појединцима тако и установама. У току следеће седмице, како је најављено одржаће се још једна седница Општинског већа.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI