Заседали већници у Тополи: Распоређена средства за спортска удружења

Заседали већници у Тополи: Распоређена средства за спортска удружења

Топола – У Тополи је данас одржана 28. Седница општинског већа којој је присуствовало шест већника. Председник општинског већа Игор Петровић истакао је да је на данашњој седници усвојен Предлог одлуке о расподели средстава планираних за дотације спортским удружењима са територије општине Топола. Било је речи и о Предшколској установи која ове године уписује велики број малишана који би требали да се уселе у нов објекат, као и о ЈКСП „Топола“ које уз све потешкоће које је изазвала епидемија вируса Ковид 19 све планиране инвестиције обавља без ангажовања подизвођача.

„Оно што је веома битно и што бих посебно издвојио је расподела средстава удружењима из области спорта. Ове године, рекордан износ, равноправно свима расподељено и надам се да су сви задовољни. Са друге стране имали смо и увећање новца за набавку доставног возила за Предшколску установу ‘Софија Ристић’. Иако постоје донатори, општина ће обезбедити преко 90 одсто средстава за куповину овог возила које је за њихов даљи рад неопходно. Такође, обезбедићемо и потребан број васпитача како би спремно дочекали 1. септембар и упис предшколаца. Од данас локални превоз из Тополе, поласци и одласци вршиће се са аутобуске станице у Тополи. Имали смо и друге захтеве финансијске природе као  и извештај директорке ЈКСП ‘Топола’ о тренутној ситуацији што се тиче водоснабдевања као и о извештају шта је ово предузеће урадило у досадашњој грађевинској сезони и шта ће урадити у наредном периоду, а све што су одрадили до сада урадили су искључиво својим капацитетима“, изјавио је за ТопПрес председник Општинског већа Игор Петровић.

Фото: ТопПрес

Општина Топола је ребалансом буџета определила средства за енергетску ефикасност. Петровић наглашава да ће процедура за овај Јавни позив бити доста једноставнија него што је то случај у осталим општинама или држави.

„Сама процедура и потребни папири за остваривање тог права биће доста поједностављени. Наши суграђани ће морати да обезбеде 50 одсто средстава за тако нешто а општина ће финансирати остатак. Комисија ће убрзо израдити правилник и очекујем да ћемо до септембра одредити прву групу грађана који ће добити такву врсту помоћи“, каже Петровић.

На Дневном реду се нашло и неколико захтева грађана за новчану помоћ за лечење.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI