Топола – Већници у Тополи заседали су данас 48 пут на редовној седници општинског већа. Дневни ред је био сачињен од преко 50 тачака међу којима је било највише појединачних захтева суграђана или председника месних заједница за санирање локалних путева. Са Дневног реда повучена је тачка која се тицала суфинансирања пројеката медијских садржаја. До повлачења тачке дошло је након приговора члана општинског већа задуженог за инфраструктуру Драгана Јовановића, који није био сагласан са предлогом трочлане комисије која је заседала и донела предлог расподеле средстава за ову намену.

„Јако обиман Дневни ред јер је у току грађевинска сезона, имамо много захтева и гледамо свима да изађемо у сусрет. Како грађевинска сезона траје док је лепо време морали смо да уврстимо што више тачака како би помогли нашим суграђанима. Расписан је конкурс за енергетску ефикасност, усвојен је програм рада Комуналног предузећа који ће  нам омогућити завршетак два већа пројекта. Што се тиче медија, имали смо један амандман, ништа значајно, донећемо одлуку већ на следећој седници и сви медији ће бити задовољни са подршком наше општине а трудићемо се и да побољшамо сарадњу ради јавности и транспарентности нашег града“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Обзиром да је грађевинска сезона увелико у току, доста путева како у граду тако и на сеоском подручју се реконструише а први човек општине истиче да ће се сваки дан лепог времена искористити да се што више радова заврши.

„Завршили смо асфалтирање у Маскару, прелазимо у Весић крај у Жабарима, Пласковац, Јарменовци, у Винчи Ђуриће, улицу Танаска Рајића у самом граду, у Крћевцу смо радили. Макадамске путеве радило је наше Комунално предузеће, били смо у Маскару, Јеленцу, Белосавцима, Клоки, ићићемо у Липовац, Светлић, Крћевац. Захтева је доста, покушаћемо  са овим средствима из буџета да задовољимо што више захтева и да омогућимо што боље прилазе кућама“, казао је Радојковић.

Фото: ТопПрес

Данашњој седници присуствовали су сви чланови општинског већа.

ТопПрес

Фото: ТопПрес