Заседали већници: Усвојена одлука о првој расподели подстицајних средстава за пољопривреднике и још скоро 50 тачака са Дневног реда

Заседали већници: Усвојена одлука о првој расподели подстицајних средстава за пољопривреднике и још скоро 50 тачака са Дневног реда

Топола – Тополски већници заседали су данас 49. пут на редовној седници општинског већа. Јако обиман Дневни ред сачињен од преко 50 тачака у присуству шест чланова општинског већа исцрпљен је за непуних два сата и све одлуке су једногласно усвојене. Међу важнијим одлукама свакако је и прва Одлука  о расподели подстицајних средстава регистрованим пољопривредним газдинствима са територије општине Топола из буџета општине  за 2022. годину.

Фото: ТопПрес

„Имали смо обиман Дневни ред, грађевинска сезона је у току, много захтева за санирање путева, морали смо да изгласамо те одлуке како би што више путева привели намени и олакшали нашим грађанима. Изгласали смо и  прву расподелу подстицаја за наше пољопривреднике, у овом кругу око 80 захтева и око два милиона динара биће их још наравно. Донели смо одлуку и за одржавање Фестивала нашем музичару који нас је напустио Зорану Јовановићу. Изгласали смо и наставак обављања посла нашој начелници Милици Станишић којој истиче мандат тако да ће она остати на тој функцији. Све остале одлуке донете су концензусом, јако ефикасан рад и припремили смо све за предстојећу скупштину која ће бити у првој половини јуна“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

У првој расподели подстицајних средстава пољопривредницима одобрено је око 80 захтева а надлежни наглашавају да се захтеви за неку од мера могу поднети све до краја октобра.

„У првом кругу имамо одобрена средства за пет мера, вештачко осемењавање седам захтева, подстицај за набавку сточне хране 15 захтева, шећер за прихрану пчела ту је било 54 захтева, физичка имовина – пластеници и наводњавање седам захтева и ископ бунара један захтев. Укупно 84 захтева позитивно решена односно 2.345.000, 00 динара, захтеве примамо до краја октобра. Биће још три мере, за сеоска туристичка домаћинства, за плаћање камата кредита пољопривредницима и за осигурање 10 одсто то ће све бити расписано накнадно, уз ове мере које су актуелне сада  очекујемо велики број захтева и велику суму новца за све то“, казао је Радослав Матић испред одељења за пољопривреду у општини Топола.

Фото: ТопПрес

Данашњој седници није присуствовао један члан општинског већа, ипак са апсолутном већином све одлуке су усвојене једногласно.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

 

KOMENTARI