Топола – У Тополи је данас одржана 77. Седница Општинског већа. Највише речи било је о ванредној ситуацији и штети која је настала у поплавном таласу.

Фото: ТопПрес

„Ситуација је тешка још увек, сабирамо штету и санирамо по месним заједницама.  Према првим проценама штета је преко 260 милиона динара што се тиче усева, путева, инфраструктурних и грађевинских објеката. Општинско руководство је било на услузи грађанима покушали смо да спасемо све што смо могли, председник МЗ Наталинци је даноноћно дежурао и чувао своје село на брани. Било је проблема са Кубршницом и Каменицом мост у Јунковцу је урушен очекујемо од министарства пола новца за санацију, такође је проблем и са мостом у Кусаици. Штете на усевима су око 17 милиона динара око 200 хектара угрожено, оштећења од 20 до 80 одсто, атарски путеви огромна штета преко 50 километара око 75 милиона динара за сада, захтеви стижу и даље. Помоћ министарства нам је неопходна, надам се да ћемо за двадесетак дана санирати све путеве“, изјавио је за ТопПрес, Владимир Радојковић председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Већници су усвојили и покретање поступка реализације пројекта ,,Санација и ремедијација несанитарне депоније Торови“. Према речима председника општине Топола очекује се долазак министарке Ирене Вујовић која ће обићи депонију у Торовима.

„Министарка Ирена долази у Тополу, почели смо одвожење смећа и то је први корак ка затварању депоније,  дали смо пројектни задатак и кренули смо у поступак, трансфер рампа је направљена урађен је коректан посао за сада“, каже Владимир Радојковић.

Фото: ТопПрес

На Дневном реду се нашло и низ појединачних зехтева за санирање путева или разне инфраструктурне радове, као и појединачни захтеви за финансијску помоћ.

Седници су присуствовали сви чланови већа.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес