Топола – У Тополи је одржана 82. Седница Општинског већа са Дневним редом од преко 40 тачака. Између осталог усвојен је предлог  Одлуке о додели награде ,,Рођење пресвете Богородице“ као и предлог Одлуке о додели Захвалница за Дан општине Топола.

„Донели смо одлуку о награди пресвете Богородице, где смо уврстили министра Мартиновића, министра Весића, епископа Шумадијског Господина Јована, архитекту Глишића, нашег Игора Дуљаја а ту је и низ захвалница које ће такође бити уручене. То су људи који су доста допринели развоју општине и заслужили су да им се ми на овакав начин одужимо са нааградом која ће им бити вредна успомена. Такође смо одлучили и да опремимо дечје одељење, вредност тих радова биће милион динара како би их преместили у боље просторије“, рекао је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Он је навео да је Дом здравља добио и вредан скенер који би требао до Нове године да се пусти у рад.

На овој седници било је и низ појединачних захтева за разне инфраструктурне радове, санације путева или решавање проблема од последица поплава.

Фото: ТопПрес

„Урадили смо доста путева у већини села очекујемо ускоро санацију неколико улица у Тополи, завршавамо полако и крпљење ударних рупа“, рекао је председник.

Усвојено је и низ појединачних захтева за финансијску помоћ или надохнаду штете настале услед уједа паса луталице.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес