Топола – Чланови општинског већа заседали су данас на још једној седници. Дневни ред је био сачињен од преко 50 тачака али међи првима и рекло би се најважнијима нашао се ребаланс буџета. Према речима Јасне Миљковић постојећи буџет је увећан и до краја године се очекује реализација неколико значајних капиталних инвестиција.

„Укупан буџет је сада 836.253.075,00 динара, највеће увећање је код пореза на зараде, код пореза на приходе од самосталних делатности, код пореза на имовину од правних лица, доприноса за уређивање грађевинског земљишта. После неколико година повећан је план за предшколску установу јер ту имамо нове запослене и повећава се маса за плате. Због непогода смо морали доста средстава да издвајамо за текућу буџетску резерву, повећана су средства за надохнаду штете од паса луталица, за измирење рачуна за одржавање гробаља, радове на клењаку итд“, рекла је између осталог Јасна Миљковић, руководилац оделења за буџет општине Топола.

Фото: ТопПрес

Први човек општине истакао је значај усвајања ребаланса буџета и најавио значајне инвестиције које ће се реализовати у наредном периоду.

„Пројектовали смо рад за јесењу сезону, проширена је набавка за нека средства и радове које смо планирали, одобрили смо још средстава за наше индиректне кориснике, разне манифестације, предшколску установу, плате. Повећана је цена превоза код Јањушевића, деци ће се рефундирати трошкови за 50 одсто месечних карти. Циљ је да нам деца не одлазе да се овде школују и остану. Имали смо пуно тачака које се тичу грађана и њихових захтева. План детаљне регулације и утицаја  животне средине за изгрању „Ретаил центра“ на потезу Рупник у Крћевцу то је огромна инвестиција која би запослила преко 150 грађана, велика ствар за Тополу, положен је и камен темељац за изградњу Фортуне“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

На Дневном реду се нашло и низ појединачних захтева грађана за санирање путева, финансијску помоћ различитих врста или надохнаду штете од уједе паса луталице.

ТопПрес

Фото: ТопПрес