Топола –  У скупштинској сали општине Топола данас су трећи пут заседали чланови Штаба за  ванредне ситуације. Повод ове седнице био је да се разматра ситуација од претходне седнице па до данас и да чланови Штаба сагледају да ли су закључци и одлуке које су тада донете дале ефекте.

„Могу да констатујем да је одељење за буџет, као и одељење за инспекцијске послове али и ЈКСП Топола извршило све задато што је Штаб одлучио и резултати су јасни. Имамо један усаглашен ток искључења, плански и јасно је дефинисано када и како се искључује вода. Изузетно је битно што смо сачували варош Тополу од рестрикција. На сеоском подручју то је и даље планско искључивање по моделу 24 –  48 и људи знају када имају воду и своје активности могу да ускладе са тим. Похвалићу грађане да су се придржавали мера и да нема не наменског трошења воде, добијали смо пријаву да Трнава Промет залива своје зелене површине, наша инспекција је то проверила и они воду користе из своје хидрантске мреже а воду обезбеђују из сопственог бунара.
Са друге стране ми смо предузели мере,  обратићемо се  Влади РС, сачинили смо пројекат и конкурисали смо код Министарства пољопривреде за Кречну 3, треба нам преко 12 милиона динара за те радове.  Око 20 километара водоводне линије, три милиона евра инвестиције, тако да општинска управа предузима кораке како би ову ситуацију што пре извели из ванредних околности“, изјавио је за ТопПрес председник општине Топола Игор Петровић.

Фото: ТопПрес

Поред тога директор Дома здравља у Тополи предочио је стање када је у питању корона вирус. Према његовим речима, у периоду од 19. јула до 4. августа регистрован је 31 ковид позитиван пацијент.  Постоји бојазан да се овај број повећа у наредном периоду, због тога се апелује на грађане да што озбиљније схвате ситуацију и да се придржавају мера заштите како би се оболелост свела на минимум. Како је најављено у току  следеће седмице ће се одржати и састанак са директорима образовних и јавних установа како би се што боље и спремније дочекао 1. септембар и почетак нове школске године.

ТопПрес

Фото: ТопПрес