profimediа

Завод за интелектуалну својину Републике Србије отворио је конкурс за такмичење за доделу награда Светске организације за интелектуалну својину (WIPO) за конкретне доприносе остварене током 2018. године.

Како се наводи у саопштењу Завода, конкурс је отворен за доприносе у четири различите категорије: проналазач или група проналазача за патент, правна лица за регистрован индустријски дизајн, аутор за монографско дело/студијску изложбу у области друштвено-хуманистичких наука, и ученик или група ученика средње школе за проналазак.

Такмичење организује Завод за интелектуалну својину под покровитељством Светске организације за интелектуалну својину.

„Са задовољством вас позивамо да узмете учешће на такмичењу за доделу награда Светске организације за интелектуалну својину која се бави заштитом и промовисањем интелектуалне својине и стваралаштва у целом свету, а код нас по четврти пут додељује награде најкреативнијим појединцима и компанијама“, рекла је Мирјана Јелић, помоћница директора Завода, поводом расписивања конкурса.

Такмичење се организује са циљем промовисања значаја заштите интелектуалне својине за развој савремене економије и друштва, а поводом обележавања 98. годишњице Завода за интелектуалну својину Републике Србије, која ће бити обележена освечаном прославом и доделом награда најуспешнијима, 15. новембра 2018.

Светска организација за интелектуалну својину (WIPO) једна је од специјализованих агенција УН у чијој су надлежности међународни послови који се односе на права индустријске својине и ауторска и сродна права. Република Србија је чланица WIPO-a од 1992. године.

Пријаве са назнаком „За награду Светске организације за интелектуалну својину“ могу се послати на адресу Завода за интелектуалну својину (Књегиње Љубице 5, 11000 Београд или путем мејла slazic@zis.gov.rs), најкасније до 19. октобра 2018. године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг