Завршен девети Фестивал дуодраме у Тополи, уручене награде победницима (ФОТО, ВИДЕО)

Завршен девети Фестивал дуодраме у Тополи, уручене награде победницима (ФОТО, ВИДЕО)

Топола – После пет такмичарских дана  и пет представа завршен је девети Фестивал дуодраме у Тополи.  Трочлани жири Фестивала дуодраме ове године је био у саставу: Томислав Тома Трифуновић, председник, Сергеј Трифуновић и Весна Станојевић, и пред њима је био  тежак задатак, да изаберу најбоље одиграну представу али и да се одлуче за појединачне победнике.

Фото: ТопПрес

Награда за најбољу женску улогу  додељена је Ивани Недовић за улогу мајке у представи „Сладолед“, у продукцији Народног позоришта Ниш.  Награду за најбољу мушку улогу добио је  Горан Јевтић за улогу Горана у представи „Плућа“, продукцијске куће Марадор продукција (у копродукцији са Opera&Theatre Madlenianum).
Награда за најбољу дуодраму припала је представи „Разведи ме“ продукцијске куће Театар Провокација из Скопља (Северна Македонија).

Фото: ТопПрес

Специјална награда ове године припала је „Публици  Тополе“, као незаобилазном актеру свих претходних а и овогодишњег Фестивала. Тополска публика је с љубављу, пажњом и отвореног срца отпратила и топло поздравила све учеснике овог јединственог и вредног пажње Фестивала.
На самом крају, представа која је освојила највише гласова публике је „Сладолед“ у продукцији Народног позоришта Ниш.

Победницима овогодишњег Фестивала награде је уручио први човек општине Топола са представницима Културног центра Топола а након тога уследила је ревијална  представа „Надежда Петровић – аутопортрет у множини“ продукцијске куће Монте медиа.

Фото: ТопПрес

Иако је тек завршен девети Фестивал организатори већ увелико планирају десети јубиларни који ће засигурно привући велики број посетилаца обзиром да је ова манифестација од прошле године прерасла у међународну.

„Успели смо да дођемо до онога што је нама као организаторима и био циљ а то је да повећамо позоришну публику. Специјална награда ове године је припала публици што говори да је стручни жири препознао колико је наша публика верна и да је подржавала глумце на представама. Идеја нам је да за десети Фестивал окупимо све глумце који су до сада учествовали и да продужимо трајање Фестивала“, изјавила је Ема Стевановић, в.д. директора Културног центра Топола.

Фото: ТопПрес

Селектор овогодишег Фестивала био је Ирфан Менсур и његов задатак био је да за публику у Тополи изабере најбоље.

„Волео бих поново да будем селектор јер овај Фестивал заслужује представе које ће публици да причају о великом позоришту иако су приче о дуодрамама. Ја сам гледајући све предложено схватио да се не смем улагивати публици, нисам желео да се само смеју, да само мисле и размишљају, нисам желео да сазнају и знају, само сам желео да уживају у покушају да од малих текстова направимо велико позориште. Чујем сада на крају Фестивала да се захваљују селектору и да је Фестивал био добар, зато бих се поново прихватио улоге селектора“, изјавио је за ТопПрес Ирфан Менсур.

Фото: ТопПрес

Његова порука и жеља прве вечери Фестивала публици у Тополи, била је да до следећег Фестивала причају о овом деветом.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес