Горњи Милановац – Јуче је званично завршено снимање играног филма „Хероји Халијарда”

у режији истакнутог глумца и режисера, Радоша Бајића. Последње сцене снимљене су у селу Дружетићи, а скоро два месеца трајало је снимање филма на горском аеродрому Галовића Поље, где је из дана у дан било и по неколико стотин глумаца, статиста и филмског особља.

Радош Бајић синоћ се захвалио „Ауто Чачку” и власнику Миленку Костићу који је пружио гостопримство али и Радовину Веселиновићу – Греби, председику Савета месне заједнице Прањани.

„Хвала градоначелнику Греби који је увек био ту за сваку помоћ и који никада ништа није наплатио. Хвала домаћинима, мештанима Прањана, а премијера филма биће до септембра идућегодине”, казао је Радош Бајић у синоћњем поздравном говору.
Он је раније у разговору са Гвозденом Николићем, репортером Прве, казао да ће једна од премијера бити и уселу Прањани, јер је то, овај крај и овај народ заслужио. Биће то први пут да се у једном селу одржи премијера једног играног филма.

Једну од главних улога тумачи легендарни Жарко Лаушевић, који је сјајно одиграо своју фимлмску ролу, а поред њега ту су били и бројни домаћи и страни глумци, па ће у овом филму играти и Петар Божовић, Радован Вујовић, Нела Михаиловић, Никола Ракочевић, Вучић Перовић, Јово Максић, Љиљана Благојевић и други.

Снимање филма „Хероји Халијарда” и серије „Ваздушни мост” која ће уследити након премијере филма, помогла је и држава и велике државне компаније. Тако су у стварању учествовали Покрајинска влада Војводине, Филмски центар Србије, Телеком Србија и Радио-телевизија Србије.

 

ТопПрес/ ГЗС