Топола – Оштећена ћуприја у селу Рајковац задала је ових дана главобоље ђацима. Иако многи не воле школу и радо налазе изговор да не иду на наставу ови млади људи видно су разочарани насталом ситуацијом. Како каже један од ученика аутобус не долази због оштећене ћуприје па су принуђени да изостају са наставе или да организују превоз аутомобилом.

„То је ћуприја која спаја село Рајковац – Маскар, једна страна ћуприје је пукла скроз. Годинама се на њој виде оштећења али сада су почели да отпадају делови. Дошли су из општине обележили место, ставили траку на једну половину ћуприје и прокопали канал испод ћуприје да се извуче вода која се задржавала испод ње. До сада ништа више није урађено, тако стоји обележено, аутобус за нас ђаке не долази већ недељу дана, не можемо у школу да одемо“, рекао је за ТопПрес Лазар Радовић.

Лазар је ученик средње школе „Краљ Петар I“ у Тополи  и како каже у школу није ишао недељу дана због аутобуса, како се проблем не решава он ће морати колима до првог аутобуса.

„Неки од нас су узели месечне  карте, платили 5.100 динара за цео месец, а сад морамо колима да идемо преко те ћуприје зато што аутобус долази само до ћуприје и даље не. Ми морамо  свако јутро да се превеземо колима  до Маскара да би дошли до аутобуса, а платили смо цео месец тај превоз, стварно није реално“, казао је Радовић.

Иначе до првог стајалишта Лазар мора колима прећи три километра. Поред њега проблем због аутобуса има још 15 ученика из овог села.

ТопПрес