Топола – Високо растиње поред главних путева на сеоском подручју у општини Топола не задаје проблеме само у летњим месецима већ и у зимским. Наиме, гране разног дрвећа и жбуња које се под тежином снега повија ствара бројне проблеме како пешацима тако и возачима.

„Током целе године апелујемо на проблем врзина и да их треба сећи, али на жалост та мука нас прати и док је лепо време и сада када завеје снег. Гране су се посавијале до пола пута, ако неко иде пешице поготово по мраку треба да поцепа гардеробу, ко нам дође аутом жали се да гране гребу возило, а пре свега ружно изгледа“, кажу  за ТопПрес мештани из Ђокић краја у Доњој Трешњевици.

Пале гране под тежином снега у Ђокића крају, фото: ТопПрес

Иста мука и у селу Крћевац, где се куће у Јокић крају назиру иза дуге обрасле врзине покрај пута.

„Данас сам кренуо код пријатеља и морао сам да врдам у једну страну аутом да би заобишао гране од растиња поред пута. Снег, лоше време, пут узак а до пола коловоза гране. Ово има само у Србији, власници парцела не одржавају поред својих њива, надлежни немају решење и ето како нам изгледају сокаци по селима“, прича Мања Гајић.

Пут у Крћевцу, фото: ТопПрес

Иначе, надлежни из комуналне инспекције су обилазили месне заједнице, писали опомене да се растиње очисти а не савесним власницима парцела који нису одрадили тај посао писали казне. Међутим, на бројним локацијама проблеми са врзинама су и даље присутни а највише мука имају мештани који живе у близини таквих путева које на жалост заклања густиш самониклог жбуња.

ТопПрес

Пут до Јокићи у Крћевцу, фото: ТопПрес