Горњи Милановац – Један од најстаријих вашара у сувоборском крају, на тромеђи Прањана, Коштунића и Леушића, почиње већ сутра и трајаће до недеље. Када је почела ова народна светковина, не памте ни најстарији мештани. Једно време био је можда и заборављен, али од прошле године је оживео и већ овог викенда следи ново окупљање од ресторана „Плажа” па до Љубове кафане.

Деценијама се овде окупљало локално становништво да на неки начин обележи крај плаштења и сезонских радова. Овде су неки појели прве убране лубенице, деценијама за нама. Нисмо далеко од истине, ако кажемо да се на овом вашару највише људи у овом крају упознало, оженило и удало.У ова два угоститељска објекта ће се већ у суботу служити врела прасетина и јагњетина, а неће изостати ни музика.

Односно у ресторану Плажа у недељу свира светски првак на хармоници Петар Марић Маестро, Флеш бенд и Звезда Гранда Маја Ђорђевић, док ће у Љубовој кафани, у суботу ће свирати познати сеоски оркестар Џоја и јуне, а у недељу ће бити и неких изненађења.

ТопПрес/ ГЗС