Чачак – Међународни карате турнир „Златни појас” са најдужом традицијом одржаће се овог викенда у Чачку.

На 52. манифестацији ће учествовати 20 најбољих селекција у свету.

„Ово је најстарији и најмасовнији турнир у Европи. Долазе светски и европски шампиони али сам убеђен да наши спортисти, пре свега из Чачка али и осталог дела Србије и репрезентативци ће бити на висини задатка”, рекао је председник Карате федерације Србије Славољуб Пипер.
Главни догађај Златног појаса биће сусрет екипних шампиона репрезентација Француске и Србије.

„У суботу 22. априла планирано је свечано отварање, биће и борба за трофеј Златни појас између Француске која је вишеструки првак Европе и света, и Србије која је била и вишеструки вице шампион света и шампион света и сигуран сам да ће се ту укрстити добра и чврста копља. Поготову што и Французи као и ми важе за знажне борце”, казао је Пипер.

Он је позвао све суграђане а поготову љубитеље борилачких спортова да дођу у Спортску дворану Борац. „Елиминације почињу ујутру од девет и велики је број спортиста тако да ће први дан се завршити око пола девет увече. Сутрадан у спортској дворани Младост у Атеници ће наступати млађе категорије. Није тешко закључити да ће ту бити пар хиљада људи са такмичарима, тренерима, техничким лицима. Гости нам долазе из високо котираних савеза као што је Шпанија, Шведска, Француска, Немачка, Турска која долази са најачим тимом”, навео је Пипер.

Иначе, организатори 52. Златног појаса су Клуб контактних спортова Борац и Карате федерација Србије а све под покровитељством града Чачка уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

ТопПрес/ ГЗС