Зоран после пола века остао без крова над главом, стара трошна кућа само што се не сруши (ФОТО)

Зоран после пола века остао без крова над главом, стара трошна кућа само што се не сруши (ФОТО)

Топола – Да једна мука никада не иде сама доказ је Зоран Поповић из села Јунковац код Тополе, који је ових дана остао без крова над главом после пола века свог живота. Трошна, стара кућа није издржала олујно невреме које је у уторак протутњало овим селом а овај напаћени човек за свега неколико минута нашао се у тешкој ситуацији какву није могао ни да замисли.

Фото: ТопПрес

„Невреме је направило хаос у селу, када смо дошли нисмо могли да верујемо шта видимо испред нас. Попадала стабла која су стара и до 100 година, покидани каблови од струје, цреп на све стране, очајни људи који шетају око кућа и не знају шта их је снашло, разоткривени кровови, уплашене животиње, као да је прошао торнадо у неком блажем облику. Мој ујак је остао без крова над главом, стара кућа у којој је сам живео није могла да издржи, не само да је страдао цреп већ је прокисао таван који је старије градње а у кући благо речено хаос. Креч и комади зидова на све стране, вода је већ пробила унутра, све што је имало од намештаја уништено је а мој болесни ујак у сред те несреће, једва смо га спасили да и он не настрада“, каже за ТопПрес Тања Стевановић, Зоранова рођака.

Фото: ТопПрес

Кућа у којој је Зоран провео пола века свог живота за десет минута постала је место где више не може да се борави. Рођаци и комшије су брзом интервенцијом обезбедили Зорану смештај али ни то није сигурно ако се овакво страшно невреме недај Боже поврати.

Фото: ТопПрес

„И на другој кући која је у дворишту има великих штета, али успели смо да санирамо кров бар привремено и да га ту сместимо како би имао бар колико толико достојне услове за живот. Велика мука и јако тешка ситуација, не знам како ћемо се изборити даље и не смем ни да замислим шта би било ако овако јак ветар или град захвате овај потез поново“, прича Тања.

Фото: ТопПрес

Иначе, Зоран је само један од преко 300 домаћина који је претрпео велику штету у невремену које је захватило део територије општине Топола. Због тога је у Тополи уведена ванредна ситуација а мештанима који су претрпели штету упућен је Јавни позив да поднесу надлежнима пријаву штете настале на објектима и усевима.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI