Магла свуда око нас: Упаљен жути метеоаларм

Магла свуда око нас: Упаљен жути метеоаларм

Према прогнози РХМЗ, магла ће се у појединим деловима Србије задржати и наредних пет дана, због чега је упаљен жути метеоаларм.

Иако метеоролози предвиђају пораст температуре, у пределима у којима ће се магла задржати те оптимистичне прогнозе неће важити.

За сутра се прогнозира слаб мраз, ниска облачност и магла, а после подне ће бити сунчаних периода, осим у већем делу Војводине, где ће се магла и ниска облачност задржати током дана.

На планинама ће бити сунчано. Ветар ће бити слаб, јужни и југоисточни.

Најнижа температура од -5 до 0 степени, а највиша од 4 до 8 степени, а у местима са облачношћу и маглом од -2 до 1 степен. У Београду ујутро слаб мраз, ниска облачност и магла која ће се у нижим деловима града задржати већи део дана. После подне у вишим деловима града сунчани периоди.

Ветар слаб, јужни и југоисточни. Најнижа температура од -4 до -2 степена, а највиша од -1 у низим деловима града до 2 у осталим.

До недеље ће бити суво са јутарњим мразем, а по котлинама, у низијама и долинама река са честом појавом магле и ниске облачности, које ће се понегде задржавати дуже током дана.

У осталим деловима биће претежно сунчано са температуром око и мало изнад просека за ово доба године.

Од недеље умерено до потпуно облачно и хладније, понегде са слабим краткотрајним снегом.

ToпПрес/ Извор: Б92.нет, Новости онлајн

KOMENTARI