Савремен и модеран Дом здравља: Тополцима на једном месту доступна примарна здравствена заштита

Савремен и модеран Дом здравља: Тополцима на једном месту доступна примарна здравствена заштита

Топола – Дом здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи ускоро ће добити нову функционалну зграду која ће на једном месту објединити општу медицину, лабораторију, службу хитне медицинске помоћи и дечје одељење. Директор Дома здравља Горан Ђорђевић нагласио је да Тополци могу очекивати модернији и савременији приступ здравству у новом објекту.

„Углавном су грађевински радови завршени још треба да се одради доњи ниво, кишна канализација, где ће да буде вешерница. Око 95 одсто радова је урађено и биће то велики искорак у квалитету, простору и функционалности. Намештај који поседујемо стар је око 30 година,  већ је не функционалан и у новом објекту не би одговарао, пројектом ћемо покушати да ту опрему набавимо. Све дозволе прибављамо и после тога се пресељавамо“, рекао је за ТопПрес директор Горан Ђорђевић.

Он је навео да ће нова зграда имати грејање на гас,  али се према његовим речима морају парцијално повезати и објекти који остају,  зграда где је ренген и гинекологија.

Горан Ђорђевић, фото: ТопПрес

„Лабораторија ће бити посебно за породиље, посебно за децу, по свим стандардима. Повећаће се простор за службу опште медицине, за изабране лекаре, оно што је предвиђено примарном здравственом заштитом то ће бити у потпуности урађено. Имаћемо салу за инфузије, за неку дневну терапију да не би наши пацијенти ишли у околне болнице. Биће бољи и већи простор за хитну помоћ, до сад је се то радило у служби интервенције у општој медицини, сад је то засебна целина. Јако нам је важан тај тзв. златни сат, да уз добар прилаз и приступ пацијенту проблем решимо“, казао је Ђорђевић.

Он је мишљења да би требало зановити апарат за ултразвук, санитетско возило и возило за превоз пацијената на дијализу.

Иначе, радове на изградњи нове зграде Дома здравља финансира општина Топола а укупна вредност инвенстиције је око 65 милиона динара.

 

ТопПрес

KOMENTARI