Топола – Чувено виноградарско село Липовац код Тополе данас мирише на гулаш јер се одржава по трећи пут Гулашијада. Ову манифестацију покренули су мештани а велику подршку у организовању пружа им локална самоуправа и спонзори.
“Ове године трећа Гулашијада, задовољни смо одзивом екипа укупно 34, мало мање од прошле године али задовољни смо. Лепо време, лепо дружење, људи воле оваква окупљања на селу и надам се да ће из године у годину бити све боље” каже један од организатора манифестације Дејан Јовановић.
А да би гулаш био добар и освојио победнички пехар мора да се кува минимум четири сата и да се у њему налази неколико врста меса.
“Гулаш се кува на тихој ватри, обавезно је више врста меса свињетина, јунетина и нека дивљач и наравно доста зачина, поврћа. Кување уз лагано мешање и по неки тајни састојак – успех је загарантован” каже Мики Плак један од учесника.
И за ово такмичење организатори су припремили захвалнице и пехаре, за освојено прво, друго и треће место као и за највеселији и најуређенији штанд.
ТопПрес












Коментари су затворене