Уништено готово 240 неексплодираних убојних средстава

Уништено готово 240 неексплодираних убојних средстава

Крагујевац, Топола, Аранђеловац – Тим крагујевачке Управе за ванредне ситуације уништио је данас у каменолому у селу Горње Комарице 239 неексплодираних убојних средстава, четири ручне бомбе, противавионски метак, 217 комада стрељачке муниције, 16 ловачких патрона и артиљеријску гранату, који су пронађени током октобра и почетком новембра на територији општина Аранђеловац и Топола и нашег града.

Током октобра у селу Гараши у Аранђеловцу пронађене су три ручне бомбе, а једна у селу Жабаре у Тополи. Такође, у октобру у селу Гараши пронађени су и противавионски метак, 217 комада стрељачке муниције и 16 ловачких патрона. У Маршићу је почетком новембра пронађена артиљеријска граната.

Неексплодирана убојна средства преузео је надлежни тим крагујевачке Управе за ванредне ситуације на локацији “Тенкодром”, а потом их је уништио у каменолому у селу Горње Комарице.

Из овдашње Управе за ванредне ситуације апелују на грађане да у случају проналаска неексплодираног убојног средства или сумњивог предмета одмах обавесте полицију или оперативни центар Сектора за ванредне ситуације позивом на број телефона 034/1985. Наглашавају да никако не треба дирати сумњив предмет и сачекати долазак екипе Управе за ванредне ситуације.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић

KOMENTARI