Ускоро Закон о пореклу имовине

Ускоро Закон о пореклу имовине

Предлог закона о пореклу имовине требало би да буде усвојен на седници Владе Србије у наредних месец дана, након чега ће бити прослеђен парламенту, изјавила је данас министарка правде Нела Кубуровић.

Она је истакла да Предлог закона није селективан и да се односи на све пореске обвезнике, а не само на политичаре, наводећи да акт заједнички припремају Министарство правде и Министарство финансија, односно Пореска управа.

Јавна расправа у трајању од 45 дана је, како истиче, продужена, јер је и поред много критика у јавности било само пет писаних коментара.

Они који су највише позивали на усвајање закона о пореклу имовине, сада кажу да закон не треба да се донесе, наводи министарка.

Истиче да закон није намењен само за проверу порекла имовине политичара, већ свих пореских обвезника.

„Закон није селективан и пријаву може да поднесе сваки грађанин“, објаснила је Кубуровић.

Она сматра да одредба да ће се испитивати имовина стечена од 2007. године није спорна, јер је то датум од када се располаже електронским евиденцијама, али да то свакако остаје отворено питање.

Упитана да ли ће остати на функцији министра правде, Кубуровић каже да за сада обавља своје активности редовно и да се нада да ће бити у Скупштини током представљања закона.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI